Παρέμβαση στον Ιανό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σάββατο 19 Φλεβάρη, 11πμ Σταδίου 24

Μόνο ντροπή για την αλυσίδα Ιανός που βρέχει τις μοκέτες για μην ξαποσταίνουν οι άστεγοι. Μόνο θυμός για το περιβόητο μέιλ, ντοκουμέντο ρατσισμού και αγριανθρωπισμου που έστειλε η υπεύθυνη εργατικού δυναμικού προς τον διαχειριστή του κτηρίου ζητώντας ενεργοποίηση σειρήνας και σεκιούριτι εναντίον των αστέγων. Ο Ιανός που εκτός από εργασιακό κάτεργο προβαίνει κυνικά και απροκάλυπτα σε βαρβαρότητες και ζητά λιγότερη δημοκρατία δια μέσου της εκπροσώπου του.

Εικόνες φρίκης και αφόρητης απανθρωπιάς από τον Ιανό και όχι μόνο, καθώς ο διασυρμός και η εκδίωξη αστέγων συμβαίνει καθημερινά σε αρκετά στενά της πόλης μας από πολλούς επιχειρηματίες.

Ιανός, lidl, efood και άλλες αλυσίδες, τις ενώνει όλες μια γραμμή. Αγορά ονομάζεται και καπιταλισμός. Και όσα cancel και αν κάνουμε από το πληκτρολόγιο, αν δεν οργανωθούμε για την ανατροπή, αυτές οι εικόνες φρίκης θα είναι καθημερινά μπροστά μας.

Για αυτό τον λόγο το Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής καλεί τα σωματεία στον χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, κάθε άνθρωπο που ασφυκτιά από την παλιανθρωπια και την αδικία να δώσει την απάντηση που πρέπει σε αυτούς που κανιβαλίζουν ανθρώπινα κορμιά για το χρήμα και το κέρδος.

Η αστεγία δεν είναι ντροπή.
Ντροπή είναι να πετάγονται εκατομμύρια για μεγάλους περιπάτους από τη δημοτική αρχή ενώ τα κονδύλια για κοινωνική μέριμνα να είναι ανύπαρκτα.
Να ανοίξουν τα άδεια σπίτια, δομές προστασίας των αστέγων σε κάθε γειτονιά, στέγαση, τροφή, ιατρική περίθαλψη, μέχρι να μην υπάρχει κανείς χωρίς έναν χώρο ασφάλειας και θαλπωρής.

Αλληλεγγύη στις/στους άστεγες- ους.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΙΑΝΟΣ

Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής