Όσο οι ομάδες του συντονιστικού πληθαίνουν και δομές ξεπετάγονται σε κάθε γειτονιά της Αττικής, οι ανάγκες για πρώτες ύλες πολλαπλασιάζονται. Τόσο από πλευράς σεβασμού προς το περιβάλλον, όσο και βιωσιμότητας – καθώς η κατανάλωση τροφής που έχει καλλιεργηθεί στην περιοχή σου απαιτεί λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή και για τη μεταφορά της, επιλέγουμε να βοηθήσουμε στη στήριξη και δημιουργία πρωτοβουλιών που ασχολούνται με τη διαχείριση γης. Θέλουμε να καλλιεργούμε και όχι να αγοράζουμε τις ύλες μας από πολυκαταστήματα, ώστε να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο στους σπόρους που χρησιμοποιούμε καθώς και στις συνθήκες εργασίας κατά την παραγωγή της τροφής, ώστε αυτές να ακολουθούν τα ιδανικά μας. Κυρίως, όμως, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε στην αυτάρκεια.
Οι συλλογικές/αλληλέγγυες κουζίνες και οι δομές αλληλοβοήθειας δε γίνεται να στηρίζονται αποκλειστικά στις σακούλες που τους προμηθεύουν ατομικότητες από το υστέρημά του σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε βαθιά κρίση αξιακή, οικονομική, οικολογική. Πρέπει με κάποιο τρόπο να συνδέσουμε τις τελείες από την παραγωγή στη διανομή. Στόχος μας είναι η επανοικειοποίηση ολόκληρου του κύκλου διατροφής, από το χωράφι στο τραπέζι μας.
Ένα πρώτο πείραμα έχει ξεκινήσει στο θερμοκήπιο, έκτασης ενός στρέμματος, που βρίσκεται στο Βοτανικό Κήπο της Πετρούπολης. Εκεί, μέλη του συντονιστικού σε συνεργασία με τα μέλη της κατάληψης, έχουν σπείρει και καλλιεργούν τη γη από την άνοιξη του 2021. Σκοπός του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι να τροφοδοτούνται από την παραγωγή, τόσο οι κουζίνες και οι ομάδες του συντονιστικού, όσο και κάτοικοι της γειτονιάς.