Κάλεσμα συλλογής τροφίμων και ειδών ανάγκης για β. Εύβοια

Κάλεσμα συλλογής τροφίμων και ειδών ανάγκης για β. Εύβοια
[Βασιλικά – Ψαροπούλι – Τσαπουρνιά]

Σχεδόν 5 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια και οι πληγές αντί να κλείνουν μεγαλώνουν. Μετά τον πύρινο όλεθρο του καλοκαιριού και τις εντολές μη κατάσβεσης, ήρθαν οι πλημμύρες μιας και κανένα έργο δεν έγινε για την προστασία των πυρόπληκτων περιοχών.
Σαν να μην έφταναν οι φυσικές καταστροφές, οι κυβερνώντες είπαν να βάλουν ένα χεράκι και να τα κάνουν ακόμα χειρότερα.
Η κυβέρνηση, ενώ η φωτιά έκαιγε ακόμα χωριά και δάση, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής για την “ανασυγκρότηση” υπό τον Μπένο, με την κατασκευή καταστροφικών αιολικών πάρκων και τις εταιρείες “αναδόχων” που έτρεξαν σαν τα κοράκια για να προλάβουν κομμάτια από την πίτα που θα μοιράσει το κράτος με λεφτά της κοινωνικής βάσης.

Χρόνος και σχέδιο υπήρχε για όλα αυτά. Χρόνος και σχέδιο δεν υπήρξε όμως ποτέ για τους κατοίκους της περιοχής, καμία ουσιαστική βοήθεια δεν έχει ακόμη επιδοθεί ούτε για τις πυρκαγιές ούτε για τις πλημμύρες, πόσο μάλλον για μια πραγματική ανασυγκρότηση της περιοχής με γνώμονα τους ανθρώπους της και την προστασία του περιβάλλοντος
Οι κάτοικοι αυτό το διάστημα δεν έμειναν άπρακτοι. Δημιουργήθηκαν επιτροπές αγώνα, επιτροπές κατοίκων αλλά και άλλες αυτοοργανωμένες δομές σαν απάντηση στην εγκατάλειψη.
Το κύμα αλληλεγγύης από την υπόλοιπη Ελλάδα επίσης συγκινητικό. Εμείς σαν Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και βάλαμε στόχο να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους που βρεθήκαμε δίπλα δίπλα το καλοκαίρι.

Παίρνουμε πάλι την πρωτοβουλία μαζί με την Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης, η οποία παλαιότερα είχε δραστηριοποιηθεί σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στο Μάτι καθώς και με παροχή βοήθειας, αφού εκτός των υπόλοιπων δραστηριοτήτων λειτουργεί και ως μέσο αντιπληροφόρησης αλλά και της επιτροπής πυρόπληκτων στα Βασιλικά, να κάνουμε ένα ακόμα δημόσιο κάλεσμα ώστε το σύνθημα μας “Ότι έχουμε είναι ο ένας την άλλη” να μείνει ζωντανό.

Από σήμερα έως και 14/1/22, θα γίνεται συλλογή των παρακάτω τροφίμων και ειδών ανάγκης καθημερινά στα σημεία:

Κ*ΒΟΞ 19:00-23:00 [Θεμιστοκλέους & Αραχώβης]
El Chef 11:00-14.00 [Τσαμαδού 15]

κονσέρβες
γάλατα μακράς διάρκειας
ζυμαρικά
όσπρια
καφές
ζάχαρη
αλατι-πιπερι
πελτέδες
χαρτί υγείας
είδη υγιεινής
σοκολάτες – κρουασάν για παιδιά

* Στους χώρους θα τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

Τελευταία ενημέρωση 17/1/2022

 

Σήμερα φορτώθηκε ένα μεγάλο βανακι με όσα πράγματα μαζεύτηκαν από αλληλέγγυους με προορισμό το Ψαροπούλι Βασιλικών. Εκεί το περιμένουν μέλη της επιτροπής κατοίκων όπου θα αναλάβουν τη διανομή στις ευπαθείς οικογένειες.